Jobba som Simlärare (Sommarjobb, Extrajobb, Heltidsjobb)

Jobba som Simlärare (Sommarjobb, Extrajobb, Heltidsjobb)

Vi söker aktivt efter mer personal, så om du letar efter sommarjobb eller extrajobb, läs mer och hör av dig med din ansökan.

Varför Jobba Hos Simskolan Små Grodorna

Vi på Små Grodorna tycker att vi har världens bästa jobb. Vi jobbar med barn, vi leker (pedagogiska lekar), skrattar och har kul med barnen, vi trivs i vattnet och vi får undervisa.

Att vara simlärare har verkligen ett syfte – vi gör världen bättre genom att rädda livet på barn. Vi vill att simskolan ska vara så skoj att den blir ett minne för livet för de små.

Glädjen hos barnen när de lärt sig något nytt eller kommit över en rädsla är obeskrivbar! Det gör en verkligen lycklig att se.

Dels ökar vi säkerheten på ett direkt sätt för våra elever här i Sverige. Men överskottet från vår verksamhet går till simskolor i fattigare länder där simkunskaper inte alls är lika självklart och vanligt som i vårt land. Så dels hjälper ditt jobb här i Sverige mindre lyckligt lottade barn i utvecklingsländer att lära sig simma.

Kvalifikationer

Kvalifikationer vi gärna ser hos dig som jobbsökande:

 • Du ska vara bra med barn och trivas med att jobba med barn
 • Utbildning till simlärare, från Svenska Livräddningssällskapet (SLS) eller motsvarande
 • Utbildning till poollivräddare
 • Erfarenhet som simlärare, badvakt, men även andra yrken som förskolelärare eller lågstadielärare
 • Du får gärna vara glad, positiv och lekfull, med barnasinnet kvar
 • Duktig simmare och trivas i vatten
 • Utbildad inom Barn-HLR och första hjälpen
 • Körkort (för sommarsimskola)

Alla våra simlärare ska vara utbildade och godkända simlärare från SLS, men för rätt person (med annan relevant erfarenhet, utbildning och personlighet) kan vi skicka dig på utbildningen. Har du inte Barn-HLR utbildning får du det av oss.

Alla är välkomna hos oss

Tyvärr är arbetsmarknaden väldigt diskriminerande. Vi vill ta vara på alla duktiga människor som vill jobba som simlärare. Hos oss spelar bara dina kunskaper och personlighet någon roll, ej din hudfärg eller kön.

Vilka Jobb Kan vi Erbjuda

De två vanligaste jobben vi har är:

 • Simlärare under sommaren – Du jobbar utomhus, oftast med en kollega och har grupper på högst 10 barn. Ni har simskola i sjöar och hav och byter strand varje eller varannan vecka. Kurserna är en eller två veckor. Ni lär barnen säkerhet i och kring vatten, vattenvana och simning. Metodiken är lekbaserat för att verkligen göra det så skoj som möjligt för barnen, vilket ökar både deras motivation och inlärning, samtidigt som alla har väldigt kul (både barn och lärare). Mycket skratt och skoj med andra ord!

 • Simlärare som ger privatlektioner – Du jobbar inomhus under hela året (på sommaren kan du jobba utomhus om du vill). Lektionerna är med ett barn i taget.

  Du väljer själv hur många timmar du vill jobba per vecka. Du bestämmer ditt schema – t.ex. tisdagar och torsdagar mellan 17-20 – och i vilken simhall du vill ha dina lektioner.

  Detta är ett väldigt bra jobb om du t.ex. jobbar som lärare eller pluggar till att bli lärare och vill jobba vid sidan av studierna. Privatlektioner är vår lyxtjänst till barnfamiljer så de förväntar sig bra kvalitet. Eleverna är ofta barn vars föräldrar vill skämma bort dem, men på rätt sätt – de satsar på simlektioner och säkerhet istället för den senaste surfplattan. Det kan också vara barn som fallit mellan stolarna i grundskolans skolsim eller som är väldigt rädda för vatten. Här får du tid att verkligen ge individanpassad simskola.

Vi söker ibland även annan personal, såsom ledare.

Vi söker personal i hela Sverige.

Ansökan

Du ansöker genom att skriva ett kort brev, och bifoga din CV samt scannade utbildningsbevis. Om får ett jobberbjudande måste du också skicka oss ett utdrag ut belastningsregistret, d.v.s. dokument som visar att du är ostraffad, vilket du beställer från polisen.

Här hittar du våra kontaktuppgifter.