Simskola i Norrtälje

1150 kr 950 kr per vecka

Vår ambition är att simskolan ska bli det roligaste för barnen på hela sommarlovet! Barnen lär sig simma, ökar sitt själv­förtroende och träffar nya lekkamrater.

Bokning - Sommaren 2020
1
För att boka, välj först vecka
och badplats...

VeckaDatumStränder
v. 2515 - 19 Jun
Arkadiens Badplats
v. 2622 - 26 Jun
Arkadiens Badplats
v. 2729 Jun - 03 Jul
Svanberga
v. 2806 - 10 Jul
Svanberga
v. 3020 - 24 Jul
Lommarbadet
v. 3127 - 31 Jul
Åkeröbadet
v. 3203 - 07 Aug
Spillersboda
v. 3310 - 14 Aug
Håknäs (Vätö)
Se kartan och info om stränderna nedan.
2
...fyll sedan i hur många barn du
anmäler till önskad kurs(er)

Klicka på en strand i tabellen ovantill vänster för att
visa schemat för den stranden och veckan.

Kortfakta
Vi håller till på olika stränder varje vecka – se bokningen. Det går utmärkt att boka samma nivå flera veckor.

Om Simkurserna
Upplägg:Intensivkurs - 1 lektion/dag, mån-fre
Schema:Samma tid varje dag, se bokningen
Lektionstid:30-40 minuter per lektion
Grupper:Max 10 eller 12 elever per grupp
Lärare:Minst 2 simlärare per grupp
Pedagogik:Lekbaserad
Vatten:Sjöar och hav
Första simsätt:Bröstsim

VAD BARN & FÖRÄLDRAR TYCKER
Vad våra underbara elever och deras föräldrar tycker om Simskolan Små Grodorna.
Foto Förälder
Andreas

”Simläraren är verkligen lugn och pedagogisk med barnen. Min dotter var skeptisk innan men ville tillbaka redan efter första lektionen. Nu ska vi gå fem lektioner till nästa vecka!”

Källa: Facebook
Foto Förälder
Mia

”Du var en toppensimlärare! Lugn och bra med barnen och tydlig med att det skulle vara kul och på barnens villkor. Min son tyckte det var jättekul!! Kan varmt rekommenderas.”

Källa: Facebook
Foto Förälder
Matte

”Min dotter har lärt sig mycket mer och blivit ännu tryggare i vattnet samt att hon nu vill kämpa ännu mer för fler simmärken :-) En bra kombination av allvar, utlärning och lek samt ett extra plus för att det har varit så lätt att kommunicera via bl.a. e-post. Min lilla flicka trivdes otroligt bra på simskolan med simlärarna!”

Källa: Facebook

Vi har följande nivåer (klicka för mer info): Specialkurser:
Följande kurser ges inte varje vecka
 • Nybörjare 4 - Nå simkunnighet
  För barn som kan simma mellan 10 - 200 meter bröstsim eller frisim (crawl) (ej hundsim) utan flythjälpmedel.

 • Mellanstadieelever – Nybörjare

 • Högstadieelever – Nybörjare

 • Crawl – Simtagen

 • In English – Beginners 1 (Water Skills)

 • In English – Beginners 2 (Breast strokes)Några tips för att välja nivå:
 • Välj hellre för lätt än för svår. Varför? Jo, klarar barnet inte förkunskaperna kan det bli frustrerat och bli avskräckt från att simma. Är kursen för lätt kan barnet ändå försöka slå sitt personliga rekord i antal meter.

 • Det går utmärkt att boka flera veckor på samma nivå eftersom vi varierar aktiviteter och läroplanen mellan olika veckor.

 • Så gott som alla barn behöver mer än en vecka per nivå, speciellt nybörjarnivåerna (1-3).

 • Vi anpassar oss efter barnen och uppmuntrar varje barn att simma efter förmåga och att slå sina personliga rekord. De kan gå samma kurs tills de klarar målet.

 • Det är kunskaperna som avgör om man går upp en nivå.


Undantag och svåra situationer när man väljer nivå:
 • Min 4,5 åring älskar att bada på stranden, kan hen gå i Nybörjare 1 istället för simlekis?
  Svar: Ja, om hen är mogen för sin ålder när det kommer till rörelser (motorik) så kan undantag göras. Barnet måste våga gå i vattnet utan förälder. Under 4,5 års ålder bör hen gå i simlekis.

 • Mitt barn har gått simskola flera gånger men vågar fortfarande inte doppa huvudet, måste barnet gå i Nybörjare 1?
  Svar: Nej, ett undantag kan göras - ditt barn kan hoppa upp till nybörjare 2 eller 3. Tänk dock på att om man är mycket rädd för att doppa huvudet så blir det svårare att simma då man spänner sig och ofta har huvudet för högt upp. Modet att våga doppa huvudet kommer med tiden (och fortsatt träning) vi tycker inte man ska fokusera för mycket på att doppa huvudet i denna situation, utan barnet kan träna på annat i vattnet.

 • Jag har svårt att se om mitt barn gör tillräckligt bra simtag för att gå i Nybörjare 3. Hur vet jag om det är Nybörjare 2 eller 3 mitt barn ska gå?
  Svar: Kan ditt barn ta sig fram för egen kraft med flyhjälp (t.ex. flytkorv) så är barnet antagligen redo för Nybörjare 3. Bentagen är viktigare än armtagen, och de bör vara stora och konsistenta från ett bentag till nästa. Är bentagen ”all over the place” så välj Nybörjare 2.

  Att barnet försöker simma utan flythjälp och klarar ett eller några simtag är ett bra tecken på att det är redo för Nybörjare 3.

  Om ditt barn aldrig gått simskola förut så är det ett argument för att välja Nybörjare 2.

 • Vårt barn har kunnat simma 10 meter tidigare men det var länge sedan – kan barnet gå Fortsättningskursen?
  Svar: Barn kan glömma bort simningen om de inte simmar på flera månader. Bäst är att gå och simma med ditt barn och kontrollera. Om ni inte vet och inte hinner kontrollera, ta det säkra före det osäkra och välj Nybörjare 3 istället för fortsättningskursen. Hellre för lätt än för svår!

Är du osäker på vilken nivå du ska välja så maila - vi hjälper dig gärna!

* = Med "doppa huvudet utan problem" menar vi att barnet inte behöver ta sats och ta mod till sig utan leker obehindrat med huvudet under vattnet ibland.

Jonas

”Min son var helt lyrisk [efter prova-på lektionen] och ville gärna gå på simskola. Ditt lugna och varma bemötande och ditt lekfulla sätt fick honom motiverad. Toppenbetyg till dig.”

Källa: Facebook
Lars-Ove

”Fantastiskt bra simskola! Min son gjorde framsteg med simningen som aldrig förr - och hade jättekul dessutom!”

Källa: Facebook
Emma

”Underbara människor! Väldigt bra bemötande och feedback! Otroligt Goa och glada simlärare, barnen bara älskar dom, mkt lekfulla och barnen hade så otroligt kul! Rekommenderar starkt denna simskola!”

Källa: Facebook


Vi lär barnen vattenvana, simteknik och säkerhet.

Vattenvana: Att vara vattenvan handlar om att våga doppa huvudet, att kunna flyta, hoppa i vattnet, att titta under vattnet, mm - att känna sig bekväm och trygg i vattnet med andra ord.

Simteknik: Vi lär barnen på ett pedagogiskt sätt rätt teknik för armtag och bentag, och hur de bör kombineras. Vi varierar inlärningssätt genom att visa, förklara, och framförallt låta barnen öva och nöta in det. Repetition är kunskapens moder. Barnen får också prata om det de lärt sig, och vi leker mycket eftersom barn lär sig genom lek.

Barnen får lära sig både bröstsim och ryggsim. I fortsättningskurserna får de eventuellt prova på crawl (frisim).

Säkerhet: Säkerhet är viktigast av allt. Vi lägger stor vikt på detta och lär barnen att aldrig bada ensamma, var man kan simma och saker som att inte hoppa eller dyka i okänt vatten. Vi använder material från Svenska Livräddningssällskapet för att lära ut badvett och båtvett (och isvett i mån av tid). Barnen får också prova på "klädflyt" med flytväst för att känna sig lugna om de en dag skulle ramla i.

Klicka på kartan (bild) för att komma till en interaktiv Google Maps.
Vi har våra simkurser vid olika badplatser varje vecka. Skulle vi behöva flytta kurserna så använder vi oftast Malsta badplats, ca 7 min ifrån Norrtälje centrum. Klicka för mer info om respektive strand.

Simskola i Svanberga. Norrtälje

Badplatsen ligger vid sjön Erkens östra strand, vid södra infarten till Svanberga samhälle.

Hela familjen kan ha en dag på stranden i anslutning till simskolan eftersom det finns mycket att göra här.

Vid badplatsen finns lekplats, stor gräsmatta, volleybollnät och givetvis en badbrygga. Några hundra meter bort ligger en vikingaplats att besöka.

När man blir hungrig finns även en kiosk, lunchrestaurang och pizzeria. Det finns även en grillplats för den som tar med egen mat.

Det finns en toalett samt ett (enda) litet omklädningsrum - det kan vara bra om barnen är omklädda innan de kommer för att undvika kö.

Hur man tar sig hit:

GPS koordinater: 59.83732; 18.65579

Med bil: Från Norrtälje åker ni norrut längs väg 76, ca 7km. Det tar ungefär 11 minuter till Svanberga från Norrtälje centrum.

Med buss: Ta buss 636 (mellan Norrtälje och Östersjö), buss 637 (mellan Norrtälje och Älmsta/Väddö/Grisslehamn/Singö) eller buss 641 (mellan Norrtälje och Hallstavik). Gå av vid hållplatsen "Svanberga Affär". Se SL:s tidtabeller och anvisningar.

Simskola i Spillersboda. Norrtälje

Badplatsen ligger nära Spillersboda brygga.

Detta är en mysig liten strand på ca. 20 meter med fina bryggor och fin sand att leka i.

Går man längs bryggorna så kommer man till en liten ö. Längst ut på ön finns en grillplats för den som tar med egen mat. Det finns tyvärr ingen restaurang eller kiosk vid stranden, men ca 500 m bort ligger Spillersboda Lanthandel som även har en glasskiosk öppen på sommaren (såvida det inte regnar - då får man nöja sig med GB glassar i butiken).

Det finns en toalett samt stora omklädningsrum.

Hur man tar sig hit:

GPS koordinater: 59.7034278; 18.8622187

Med bil: Från södra infarten till Norrtälje stad åker ni E18 österut mot Kapellskär. Efter ca 6-7 min på E18 kommer ni till avfarten mot Spillersboda (detta är tredje avfarten, märkt med skylt mot Spillersboda). Fortsätt längs vägen i ca. 4 km tills ni kommer till bygghandeln (XL Bygg) - där tar ni vänster. Efter ca. 100 meter ser ni vägmärket för Badplats och två stora parkeringar. Ni är framme. Det tar 14 min från Norrtälje centrum.

Med buss: Ta buss 630 eller buss 631 (båda mellan Norrtälje och Spillersboda Brygga). Gå av vid (näst sista) hållplatsen "Spillersboda Såg". Bussresan tar ca 30 min. Se SL:s tidtabeller och anvisningar.

Simskola i Malsta. Norrtälje

Badplatsen ligger precis nedanför Malsta Kyrka.

Vid badplatsen finns toaletter, omklädningsrum, grillplats, bord och en badbrygga.

Ta med matsäck eftersom det inte finns någon kiosk eller restaurang vid Malsta badplats.

Hur man tar sig hit:

GPS koordinater: 59.76985; 18.64049

Med bil: Från Norrtälje åker ni norrut längs väg 76 mot Väddö, ganska direkt efter att ni kommit ut från Norrtälje ser ni en skylt mot Malsta, ta då till vänster. Efter ytterligare några minuter kommer ni till en T-korsning, ta då till vänster igen. Ni kommer se kyrkan på vänster sida, åk in och parkera på kyrkans parkeringsplats. Stranden syns bakom kyrkan, det är ca 30 meter att gå. Från Norrtälje centrum tar det ca. 7 minuter med bil. Mellan Svanberga och Malsta tar det 10 minuter.

Med buss: Ta buss 653 eller buss 654 (båda går mellan Norrtälje och Lohärad). Beroende på rutt tar det antingen 10 minuter eller 40 minuter med buss. Gå av vid hållplatsen "Malsta Kyrka". Promenera ca. 200 meter till stranden. Se SL:s tidtabeller och anvisningar.

Grupplektion (1 lektion) (utomhus på sommaren)250 kr
Privatlektion900 kr
Simmärke50 kr

Betalning sker när du bokar antingen med kort, paypal, eller Swish.

Alla lektioner är officielt 30 minuter, men ofta har vi så kul att det blir 40 minuter :).

Dyrt? Vi vill att alla ska ha råd att lära sina barn simma. Säg till så får du rabatt. Vi ger gärna lite bättre priser till t.ex. ensamstående föräldrar och nyanlända familjer.

Ja, barnen vänjer sig vid att bada i öppet vatten vilket är en fördel ur säkerhetssynpunkt.

I öppet vatten är det kallare, vattnet är mörkt och man ser inte alltid botten – som kan vara dy eller klippor eller täckt av ”läskigt” sjögräs.

Om det skulle ske ett tillbud så har ett barn (eller vuxen) mycket lättare att klara sig om man har lärt sig vattenkunskap i öppet vatten.

Det är dessutom väldigt trevligt för barnen att komma ut i naturen och bort från sina skärmar.


Det finns tyvärr ingen möjlighet att avboka. Bokningarna är bindande.

Se ombokning nedan.

Distansköpslagen gäller inte för event och fritidsaktiviteter som har ett bestämt datum eller ges under en bestämd period, och gäller alltså inte för simskolor.


Bokningar är bindande, men ja, man kan byta till en annan nivå under samma vecka, i mån av plats.

Det händer att barn hamnar i en för svår eller för lätt kurs, vilket brukar synas efter en lektion eller två. Då brukar vi flytta upp eller ner barnet till rätt nivå. Det måste givetvis finnas plats i den rätta nivån. Även om den rätta nivån är fullbokad kan det gå om något barn i den gruppen också ska byta.

Man kan inte byta till en annan vecka dock.

Märker ni att ert barn går i en för svår eller för lätt grupp så säg till direkt.


Nej, vi har ingen badvakt. Som förälder måste man alltid ha uppsikt över sitt barn, även under simlektioner.

Vi har två simlärare men vi uppskattar också att ni föräldrar tittar på, då blir det fler vakande ögon.


Härligt! Första lektionen så instruerar vi er föräldrar hur ni gör för att träna torrsim med barnen.

Det är en fördel om barnet kan träna torrsim hemma på soffan eller golvet – mycket träning behövs för att muskelminnet ska utvecklas. Repetition är kunskapens moder.


I simlekis för 3-4 åringar får en förälder vara med i vattnet.

För de andra nivåerna kan det bli så att ni distraherar ert (eller andras) barn och simlärare. Föräldrarna brukar oftast sitta på stranden, men det kan gå bra på bryggan också. I undantagsfall kan man som förälder vara med i vattnet, prata då med simläraren innan lektionen.

Ofta "glömmer barnen bort" att de är rädda. Ibland kan en nervös eller vakande förälder vara en påminnelse om att det finns "något att vara rädd för".

Som föräldrar måste ni alltid ha uppsikt över ert barn när det är i eller nära vatten, även under en simlektion.


Vi simlärare har själva inget emot att bli fotade. Men man kan jämföra med badhus där det råder fotoförbud.

Om ni vill fota eller filma era egna barn, respektera andra barn och badande. Kolla läget med de andra föräldrarna.

På avslutningen finns det chans att ta bilder.


Generellt sett får man inte tillbaks pengar för enstaka missade lektioner eftersom barnet ändå tagit upp en plats i skolan. Men vi vill att alla ska ha råd att lära sina barn att simma så kom och prata med oss efteråt, det brukar gå att lösa.


Då erbjuder vi en annan tid för gruppen.

Om simläraren blir sjuk eller ställer in av annan anledning så kan ni också välja att få tillbaks pengar för de missade lektionerna.

Ni kan alltså välja mellan pengar tillbaks eller att få ersättningslektioner vid ett annat tillfälle.


Nej, det brukar ta några kurser, ca 10 lektioner per nivå (Nybörjare 1-3 samt fortsättningskursen). Alla barn är olika och lär sig olika saker olika snabbt. Ibland kan det gå trögt flera lektioner och sen helt släppa. Då brukar det bli stora leenden både hos barn och simlärare! (Och många high-fives!)

När man väl lärt sig tekniken och simrörelserna, måste man också öva upp uthålligheten.


Barn lär sig genom lek. Och det är ju kul för dem också! Men varje lek har ett ändamål. T.ex: När vi går som pingviner (tårna utåt sidorna) så tränar vi barnens muskler som behövs i bröstsimmets benspark.


Ja, alla eleverna är försäkrade genom Svenska Livräddningssällskapet.


 • Badkläder
 • Handduk
 • Solkräm - smörj in barnet 30 minuter innan eftersom det tar en stund innan solkrämen verkar. Extra viktigt runt kl 11-14.
Om ni vill kan ni också ta med (ej ett måste)
 • Simglasögon
 • Våtdräkt eller simtröja
 • Vatten att dricka, en termos varm choklad, en fruktAndra frågor? Ring 076-800 43 80 eller maila.Ulrika

”Jättemysig simskola som vår dotter gick på i en vecka nu i sommar (Svanberga badplats). Rekommenderas varmt!”

Källa: Facebook
Sarah

”Våra tvillingpojkar var jättenöjda med deras simlärare och hans assistent. Simläraren med sitt ödmjuka o positiva bemötande och med sin kompetens får barnen att lyssna, som är så viktigt för en intensiv inlärning.”

Källa: Facebook
Kristin

”Simskolan blev sommarens höjdare! Barnen utvecklades jättemycket. Tack!”

Källa: Facebook


Ulrica

”Vår dotter har nu gått hos Simskolan Små Grodorna! Vi har sett henne växa något enormt på denna korta tid och idag tog hon hela tre simmärken våran tjej. Välspenderade pengar och förmiddagar. Vi är givna att ha henne (och snart även lillebror) hos er i höst och vår/sommar! Att lära sig simma är en livförsäkring som heter duga och dessutom har barnen roligt med er. Allt gott!!”

Källa: Facebook
Foto Förälder
Mia

”Du var en toppensimlärare! Lugn och bra med barnen och tydlig med att det skulle vara kul och på barnens villkor. Min son tyckte det var jättekul!! Kan varmt rekommenderas.”

Källa: Facebook
Foto Förälder
Matte

”Min dotter har lärt sig mycket mer och blivit ännu tryggare i vattnet samt att hon nu vill kämpa ännu mer för fler simmärken :-) En bra kombination av allvar, utlärning och lek samt ett extra plus för att det har varit så lätt att kommunicera via bl.a. e-post. Min lilla flicka trivdes otroligt bra på simskolan med simlärarna!”

Källa: Facebook