Prova-På-Lektion Simskola

kr

För familjer som funderar på att boka en av våra veckolånga intensivkurser i simning, erbjuder vi nu chansen att prova en lektion utan kostnad.

Barnen får lära sig simning, vattenvana och säkerhet. Nivåerna är samma som i våra ordinarie kurser. Lektionen är 30-40 minuter lång och äger rum på en av våra stränder. Se bokning, villkor och nivåer nedan.

Prova-På-Lektion Simskola

kr

:
:
Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Villkor
Eftersom vi vill att så många som möjligt ska få prova har vi några villkor:

 • Max 1 lektion per barn gäller.
 • Endast för nya kunder.
 • Lektionen är kostnadsfri, men om ni bokar och tar upp plats och sedan uteblir så fakturerar vi er 250 kr. Det finns många som vill gå så boka bara om ni är säkra på att ni kommer till prova-på-tillfället.
 • Majoriteten av familjer som provar på brukar sedan boka intensivkursen. Dock har vi begränsat antal platser så vi rekommenderar att boka ordinarie kurs så snart ni vet att ni vill gå.


Vi har följande nivåer (klicka för mer info):

För hjälp att välja nivå till ditt barn:

Vilken nivå på simskola bör mitt barn gå?


Några tips för att välja nivå:
 • Välj hellre för lätt än för svår. Varför? Jo, klarar barnet inte förkunskaperna kan det bli frustrerat och bli avskräckt från att simma. Är kursen för lätt kan barnet ändå försöka slå sitt personliga rekord i antal meter.

 • Det går utmärkt att boka flera veckor på samma nivå eftersom vi varierar aktiviteter och läroplanen mellan olika veckor.

 • Så gott som alla barn behöver mer än en vecka per nivå, speciellt nybörjarnivåerna (1-3).

 • Vi anpassar oss efter barnen och uppmuntrar varje barn att simma efter förmåga och att slå sina personliga rekord. De kan gå samma kurs tills de klarar målet.

 • Det är kunskaperna som avgör om man går upp en nivå.


Undantag och svåra situationer när man väljer nivå:
 • Min 4,5 åring älskar att bada på stranden, kan hen gå i Nybörjare 1 istället för simlekis?
  Svar: Ja, om hen är mogen för sin ålder när det kommer till rörelser (motorik) så kan undantag göras. Barnet måste våga gå i vattnet utan förälder. Under 4,5 års ålder bör hen gå i simlekis.

 • Mitt barn har gått simskola flera gånger men vågar fortfarande inte doppa huvudet, måste barnet gå i Nybörjare 1?
  Svar: Nej, ett undantag kan göras - ditt barn kan hoppa upp till nybörjare 2 eller 3. Tänk dock på att om man är mycket rädd för att doppa huvudet så blir det svårare att simma då man spänner sig och ofta har huvudet för högt upp. Modet att våga doppa huvudet kommer med tiden (och fortsatt träning) vi tycker inte man ska fokusera för mycket på att doppa huvudet i denna situation, utan barnet kan träna på annat i vattnet.

 • Jag har svårt att se om mitt barn gör tillräckligt bra simtag för att gå i Nybörjare 3. Hur vet jag om det är Nybörjare 2 eller 3 mitt barn ska gå?
  Svar: Kan ditt barn ta sig fram för egen kraft med flyhjälp (t.ex. flytkorv) så är barnet antagligen redo för Nybörjare 3. Bentagen är viktigare än armtagen, och de bör vara stora och konsistenta från ett bentag till nästa. Är bentagen ”all over the place” så välj Nybörjare 2.

  Att barnet försöker simma utan flythjälp och klarar ett eller några simtag är ett bra tecken på att det är redo för Nybörjare 3.

  Om ditt barn aldrig gått simskola förut så är det ett argument för att välja Nybörjare 2.

 • Vårt barn har kunnat simma 10 meter tidigare men det var länge sedan – kan barnet gå Fortsättningskursen?
  Svar: Barn kan glömma bort simningen om de inte simmar på flera månader. Bäst är att gå och simma med ditt barn och kontrollera. Om ni inte vet och inte hinner kontrollera, ta det säkra före det osäkra och välj Nybörjare 3 istället för fortsättningskursen. Hellre för lätt än för svår!

Är du osäker på vilken nivå du ska välja så maila - vi hjälper dig gärna!

* = Med "doppa huvudet utan problem" menar vi att barnet inte behöver ta sats och ta mod till sig utan leker obehindrat med huvudet under vattnet ibland.