fbpx
Om Simskolan Små Grodorna

Om Simskolan Små Grodorna

En simskola ska vara så rolig att barnen nästan spricker av längtan till nästa lektion – dessutom behövs riktigt bra pedagogik, då kommer barnen göra framsteg som aldrig förr. Ju snabbare de lär sig vattenvana, simning och badvett, desto snabbare blir de säkra från olyckor.

Små Grodorna är en simskola tillägnad minnet av Pim. Simskolan grundades av en grupp personer som är intresserade av simundervisning samt människor som älskade Pim.

Namnet Simskolan Små Grodorna valde vi efter att ha testat lite olika namn med föräldrar på stranden efter våra simskolor. När vi nämnde alternativet ”Små Grodorna” skrattade den lilla flickan till, hon tyckte det var ett lustigt namn. Vi vill gärna få barnen att skratta så då fick det bli Simskolan Små Grodorna.

Även om säkerhet är vårt yttersta mål, tror vi att det viktigaste för en simskola är att det är kul för barnen. Är de rädda lär de sig inte. Vi lägger givetvis extra kraft på att prata med barnen om säkerhet, så kallat badvett. Vi satsar på att vara en rolig simskola, med bra pedagogik och som lägger enorm vikt på säkerheten.

Vuxna som jobbar med barn bör vara goda förebilder. Våra värderingar som vi försöker förmedla till barnen:
- Alla människor är lika värda
- Att lära sig är kul!
- Men det är också ok att misslyckas. Man kan alltid försöka igen imorgon!

Vår simundervisning i Sverige hjälper till att finansiera simskola i fattiga utvecklingsländer (inklusive Pims hemort) där tyvärr nästan inga barn får lära sig att simma.

Vi har främst sommarsimskola men även privatlektioner och specialanpassade tjänster.